Előfizetői tartalom

Kegyelten: egy kézbe kerül 550,000,000,000,000 forint

Portfolio
Végleg eldőlt, hogy a Blackrock szerzi meg Anglia harmadik legnagyobb bankjának, a Barclays-nak az egész vagyonkezelési üzletágát, a 13.5 milliárd dolláros tranzakció pedig azt jelenti, hogy előbbi szereplő egyeduralkodó lesz a piacon. A tranzakció lebonyolításához a Blackrock 2.8 milliárd dollár értékben ad el részvényeket, egy bankoktól álló konzorciumtól hitelt vesz föl, míg végül de nem utolsó sorban 19.9 százalékos részesedésről mond le a Barclays javára.

Több hónapos huzavona végére került pont a mai nappal, ugyanis Anglia harmadik legnagyobb bankja, a Barclays megegyezett a Blackrock-kal a BGI eladásáról. A tranzakció 13.5 milliárd dollárt tesz ki, amivel a Blackrock a világ messze legnagyobb vagyonkezelőjévé válik, hiszen a Barclays Global Investors-zal kiegészülve 2,800 milliárd dollárt (550,000 milliárd forintot) fog kezelni....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés