Előfizetői tartalom

Közel a fordulópont, ami mindent megváltoztathat

Portfolio
Egy 26 éve követett szabály megkerülése okozhat a jövőben nagyobb aggodalmakat az amerikai befektetési alapszektorban, a Legfelsőbb Bíróság ugyanis nem nézi jó szemmel, hogy egyre sokasodnak a túlzott díjterhelést megkérdőjelező esetek. Korábban csak akkor lehetett volna elmarasztalni a vagyonkezelőt, ha az általa nyújtott szolgáltatás és a díj között egyértelmű aránytalanság lett volna, azonban erre eddig nem volt precedens. A szakértők szerint nem lesz eget rengető jelentőségű a Legfelsőbb Bíróság döntése, még akkor sem, ha kedvező lesz a befektetőkre nézve, azonban az alapok és vagyonkezelők közötti kapcsolatokra hatással lesz, ami közvetetten kihat majd a díjakra is.

Az amerikai befektetési alappiac nem kérdéses, hogy megszenvedte a válságot, azonban a legfrissebb hírek szerint új veszély leselkedik az intézményekre, hiszen a hosszú ideje elhúzódó vita az alapok által felszámított díjakról megint erőre kapott. Számos esetben pereltek már be alapkezelőt például azért, mert a befektetők úgy gondolták, hogy az alapkezelői díjak nem voltak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés