Előfizetői tartalom

Magyarországi bankok - profit kockázattal

Felcsuti Péter
A közkeletű vélekedés szerint a válság bekövetkezte előtti évtizedben a magyarországi bankok nagyon nyereségesek voltak. A hazai politikusok politikai oldaltól függetlenül szeretnek hivatkozni arra, hogy az elsősorban külföldi tulajdonban lévő kereskedelmi bankok tőkearányos nyeresége milyen sokkal haladta meg a nyugat-európai átlagot. A nagy nyereség "vádja" azonban a közelebbi vizsgálódás alapján egyáltalán nem állja meg a helyét - írja alábbi cikkében Felcsuti Péter, a Raiffeisen Bank korábbi vezérigazgatója, a Bankszövetség egykori elnöke.

Kapcsolódó cikkünk2011.09.30Zombi bankok Magyarországon (Vélemény)A közkeletű vélekedés szerint a válság bekövetkezte előtti évtizedben a magyarországi bankok nagyon nyereségesek voltak. A hazai politikusok politikai oldaltól függetlenül szeretnek hivatkozni arra, hogy az elsősorban külföldi tulajdonban lévő kereskedelmi bankok tőkearányos nyeresége milyen sokkal haladta...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái