Előfizetői tartalom

A guru kifakadt - Megnyerjük a háborút

Portfolio
Komoly csapást szenvedett el a kötvénykirály Bill Gross alapja az utóbbi hónapokban, az amerikai kötvénypiacra fókuszáló portfóliójuk a drasztikus hozamemelkedésben nagyon rosszul teljesített, ami közel 20 milliárd dolláros tőkekivonást indított el. A guru azonban friss elemzésében azt írta, hogy képesek lesznek megnyerni a hozamokért vívott háborút. A hagyományos eszköztár ma már nem működik, olyan kockázatokat is fel kell vállalniuk, amelyekre korábban nem került sor, ami vélhetően azt jelenti, hogy a portfóliójukat is elmozdítják. Az amerikai piacról nem tudnak azonnal kivonulni, erre viszont nincs is szükség, mert a közép- és hosszú lejáratú papíroknál már jó beszállási pontot látnak - írja a Reuters.

A világ legnagyobb kötvényalapjának, a Pimco Total Return Fundnak a vezetője, Bill Gross augusztusi elemzésében azt írta a befektetőknek, hogy ne tárazzanak ki a kötvényekből, még akkor sem, ha az alapja az utóbbi hónapok piaci folyamatainak (hozamemelkedéseinek) nagy vesztese volt. A guru azt írta, hogy tartsanak ki mellette, képesek lesznek megnyerni ezt az új háborút. Az írásában...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés