Előfizetői tartalom

Védekező állásba vonul a kötvénykirály

Portfolio
Bill Gross, a Pimco gigantikus abszolút hozamú kötvényalapját kezelő befektetési guru meglehetősen pesszimista a kötvénypiaci kilátásokat illetően, erre utal, hogy a portfóliója átlagidejét folyamatosan csökkenti, a befektetőknek pedig azt ajánlja, hogy rövid távú amerikai államkötvényeket vásároljanak. A szakértő szerint az új amerikai jegybankelnök nem visz alapvető változást a monetáris politikába, a következő években azonban számos kockázat van, amely egy hosszú kötvényben ülő befektető számára rémálom is lehet. Mi sem mutatja ezt jobban, mint hogy a 30 éves amerikai államkötvény index a hozamemelkedések miatt ebben az évben 12%-os bukóban van, 2009 után először - írja a Bloomberg.

Hasonló témákról is szó esik az október 30-i Portfolio.hu Öngondoskodás 2013 Konferencián. Regisztráljon Ön is a rendezvényre! A világ legnagyobb kötvényalapját kezelő Bill Gross számára az utóbbi néhány hónap nagyon rosszul sikerült, a kötvényalapját a rossz rövid távú teljesítmények miatt sok befektető otthagyta. Az utóbbi négy évben nem szedett össze akkora...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés