Előfizetői tartalom

Rogán a devizahitelekről: kibővített árfolyamgát és jogi megoldás is jöhet

Portfolio
A közgazdasági mellett jogi megoldás is elképzelhető a devizahitelek problémájának kezelésére, például kötelezhetnék a bíróságokat a szerződések átvizsgálására - vélte Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Napi Gazdaságnak adott interjújában. Az árfolyamgátat úgy terjesztenék ki, hogy az eddig kimaradóknak, a már bent lévőknek, sőt a bajban lévőknek egyszerre segítséget jelentsen. Az állam azonban nem venne részt pénzügyileg a megoldásban. Kiderült: nem áll messze Rogántól a hatósági húsárak átmeneti bevezetésének gondolata, a biztosítók pedig 2%-os GDP-növekedés felett számíthatnak csak számukra kedvező adóváltozásokra.

Devizahiteles csomag Korai még a megoldásról beszélni, egyelőre a bankok javaslatára vár a kormány. Ha ez nem születik meg november 1-jéig, amire egyre kisebb az esély, előjön a kormány a javaslatával. Mindenki gazdasági megoldásban gondolkodik, de jöhetne egy jogi megoldás, amely Horvátországhoz és Törökországhoz hasonlóan a polgári törvénykönyvben rögzíthetnék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés