Előfizetői tartalom

Jelzálogpapírokkal körözték le a kötvénykirályt

Portfolio
El-Erian távozása után a Pimco nehéz helyzetbe került, rövid idő alatt kell a szakember helyettesítéséről gondoskodni. Azonnal ez nem oldható meg, inkább több pozíciót létrehoztak, az egyik vezetői helyet Daniel Ivascyn kapta meg, aki az utóbbi években nagyon jó teljesítménnyel rukkolt elő. Többek között egy 30 milliárd dolláros kötvényalapot kezel a szakember, az utóbbi években rendre szép hozamokat ért el, a riválisok elsöprő többségét le tudta győzni. Piaci vélemények szerint nagyon ígéretes jövő áll Ivascyn előtt, többen is El-Erian utódját látják benne - írja a Bloomberg.

Múlt héten meglepetésszerűen mondott le az egyik felsővezető a Pimco alapkezelőnél, Bill Gross jobbkeze, Mohamed El-Erian a távozását kimerültséggel magyarázta, illetve azzal, hogy könyvet szeretne írni. A nagy kérdés az volt, hogy miként lehet a hónapok múlva távozó szakembert pótolni. Azonnal nem is lehetett, több pozíciót is megnyitottak, hogy helyettesítsék a nagyágyút...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés