Előfizetői tartalom

Véget érhet az aranykor: csődök sorától tartanak Kínában (2.)

Portfolio
Néhány egyedi vállalti csőd elkerülhetetlen lesz - jelentette ki csütörtökön a kínai elnök, Li Keqiang. Mindezt azután mondta el egy sajtótájékoztatón, hogy az ország kötvénypiacán a csődkockázati felárak 5 hetes rekordra ugrottak egy vállalat csődjének hírére. Egy másik vállalatóriás is bajban van, elemzők szerint pedig további csődök sora jöhet, ami veszélyt jelenthet a pénzügyi rendszer és Kína gazdaságának egészére.

Véget ért az aranykor? A piac a vállalati csődesemények kockázatát árazza újra jelenleg, mert a kínai kormányzat úgy tűnik, már nem tud megmenteni minden egyes vállalatot a fizetésképtelenségtől. Ezt meg is erősítette a kínai elnök, Li Keqiang egy csütörtökön tartott sajtótájékoztatón. A kínai öt éves lejáratú államkötvények csődkockázati felára (CDS) 95,8...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés