Előfizetői tartalom

Egy éve ütik a kötvénykirály alapját

Portfolio
Áprilisban újfent nagyobb összegek távoztak Bill Gross kötvényalapjából, az utóbbi 12 hónapban több mint 55 milliárd dollár hagyta el az alapot, amely viszont még így is 230 milliárd dollárt kezel. A fő probléma, hogy az alap nem tudja teljesítmények terén felvenni a versenyt a többiekkel, ráadásul néhány hónapja az egyik legnagyobb név is kiszállt a társaságtól személyes okok miatt. A befektetők a riválisoknál keresnek menedéket, például a DoubleLine alapjainál, amelyek az év eleje óta folyamatosan bővült - írja a Reuters.

Hasonló témákkal is foglalkozik a Portfolio CEE Private Equity and Corporate Finance konferencia. Regisztráljon Ön is! A Pimco kezeli a világ legnagyobb kötvényalapját, a Bill Gross által menedzselt Total Return Fund azonban az utóbbi egy évben a tőkekivonásoktól volt hangos. A Morningstar adatai alapján 2014 áprilisában a befektetők 3,1 milliárd dollárt vontak ki az alapból...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés