Előfizetői tartalom

Kezd elfajulni a borgyártóért vívott csata

Portfolio
Az ausztrál Treasury Wine Estatesre a magántőke iparág legnagyobb szereplői jelentkeztek be, a KKR után a TPG is ajánlatot tett, mind a ketten már a társaság könyveibe is betekinthetnek. Szakértők szerint a részvényenkénti 5,2 dolláros ajánlat könnyedén felmehet a felvásárlási csatában 5,8 dollárra, de a borgyártóért a versenytársak még ennél is többet megadhatnának a szinergialehetőségek kiaknázása reményében - írja a Reuters.

A világ második legnagyobb borgyártója, a Penfolds, a Lindemans és a Wolf Blass márkákat is magának tudó Treasury Wine Estates (TWE) megerősítette, hogy egy héttel a KKR-Rhone Capital ajánlatát követően egy újabb rivális ajánlatot kaptak. A potenciális vásárló személyét nem fedték fel, piaci információk szerint viszont a vevő egy magántőke társaság lehet, méghozzá...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés