Előfizetői tartalom

Jön a devizahitelek forintosítása - Nagy bejelentések az MNB-től

Portfolio
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) biztosítja a bankrendszer számára a lakossági devizahitelek forintosításához szükséges devizamennyiséget, ezért 9 milliárd euró összegben kiterjeszti szeptember 23-án meghirdetett devizaeladási programját - döntött az MNB Monetáris Tanácsa keddi ülésén. Eközben elkészült (igaz a Magyar Közlönyben még nem jelent meg) a jegybank első rendelete is a négyből, amely szabályozza a devizahitelesekkel történő elszámolást. Kedden a Fidesz frakciója is tárgyalt a devizahitelekről: a fair bankrendszerről, vagyis többek között a hitelek jövőbeni kamatozásáról volt szó. Első körben 3 évre fixálnák a kamatokat.

Megjelent az elszámolást szabályozó első MNB-rendelet A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Pénzügyi Stabilitási Tanácsa elfogadta a pénzügyi intézmények fogyasztói kölcsönszerződéseinek elszámolására vonatkozó törvény alapján az elszámolás alapmódszertanát szabályozó MNB rendeletet. Az ügyfelek túlfizetéseit tőke-előtörlesztésként kell elszámolniuk a pénzügyi intézményeknek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái