Előfizetői tartalom

Bajban a görög bankok, szorít az idő

Portfolio
Több százezer kisvállalkozó jutott tarthatatlan helyzetbe a 2009 óta tartó görög adósságkrízis kirobbanása óta. A görög bankok a hitelképesség esése miatt sorra utasítják vissza a kkv-szektorból érkező hitelkérelmeket, a görög hitelállomány 40%-a fizetésképtelen. A külföldi befektetők általános bizalmatlansága miatt az új mentőcsomag akár teljesen eredménytelen is lehet - írja a Reuters.

A Görögország motorjának számító kkv-szektor idén körülbelül 35%-os termelékenység-visszaesést szenvedett el. Legtöbbjük még ki tudja fizetni a munkabérre jogosultakat, de az adókat már nem tudják befizetni. Egymás közt a szektor képviselői nem fogadnak el hitelt; jellemzően a legtöbb vállalkozás készpénzhiányos. A kkv-szektor esetleges összeomlása a görög munkahelyek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés