Előfizetői tartalom

Szórja kifelé a hiteleket az MKB - Mi lesz a csontvázakkal?

Portfolio
Hét szindikált, külföldi, illetve magyar ingatlanfinanszírozási ügyletből álló eszközportfóliót értékesített az MKB Bank - közölte szerdán a bank szanálását végző MNB. A jegybank szerint a piacon nem értékesíthető portfólióelemeket a közeljövőben megalapítandó szanálási vagyonkezelő veszi majd át, ezek ára viszont nem haladhatja meg e követelések "tényleges gazdasági értékét". Mivel több nagyobb csomag piaci értékesítése kudarcot vallott már az MKB-nál, úgy értelmezzük a helyzetet, hogy ez az érték várhatóan a könyv szerinti érték alatt lesz, ami az értékesítés során újabb - akár több tízmilliárdos - veszteségeket jelenthet a tavaly állami kézbe vett nagybanknak.

A jegybank friss közleménye szerint "a terveknek megfelelően halad" az MKB 9 hónapja tartó reorganizációja. Az MNB által irányított szanálás részekéntmegkísérelte az MKB nem teljesítő vállalati hitelportfóliója egy részének nagyobb csomagokban történő értékesítését, ám ez eredménytelenül zárult.Ezt követően az MNB célzottan - az elérni kívánt árat megtartva...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái