Előfizetői tartalom

Jegybankelnökökkel és miniszterelnökökkel töltik fel a Pimcót

Portfolio
A Pacific Investment Management Co (ismertebb nevén Pimco) két volt jegybankelnökkel és egy volt brit miniszterelnökkel tölti fel a tanácsadógárdáját, akik gazdasági, politikai és stratégiai fejleményekről fognak tanácsot adni az elsősorban kötvényekkel foglalkozó alapkezelőnek. Eközben a Pimco volt sztárja, Bill Gross, a legkomolyabb tőkekiáramlást szenvedte el a Janusnál kezdett új karrierje alatt novemberben - írja a Reuters.

Ben Bernanke a Fed elnöke volt 2006-tól 2014-ig, a Pimco vezető tanácsadójává nevezték ki áprilisban, az alapkezelő nemzetközi tanácsadóit fogja vezetni. Korábban erről itt írtunk:Kapcsolódó cikkünk2015.04.30Két munkahelye is lett BernankenakA tanács tagja lett még Jean-Claude Trichet, aki az EKB elnöke volt 2003-tól 2011-ig és Gordon Brown, aki Nagy-Britannia miniszterelnöke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés