Előfizetői tartalom

Kiderült: öten is átverték a befektetőiket

Portfolio
Már egy ideje folynak az EU-n belül a vizsgálatok arról, hogyan és milyen formában értékesítik az alapkezelők alapjaikat az ügyfeleknek. Felmerült a gyanú, hogy sok indexkövető alapot az intézmények aktívan kezelt alapként adtak el a befektetőknek, az indexkövető alapokénál jóval magasabb díjon. Legújabban a brit felügyelet zárta le az ügyben indított vizsgálatát és kiderült: öt olyan alapkezelő is van, amely átverhette az ügyfeleket - írja a Financial Times.

Az elmúlt évben a brit felügyelet (FCA) 19 alapkezelőnél indított vizsgálatot az alapok szabályszerű értékesítése miatt, az intézményeknél 23 aktívan kezelt alapot néztek át tüzetesen. Mint kiderült, 5 olyan alapkezelő is lehet az FCA szerint, amelyek helytelen módon adták el alapjaikat ügyfeleik részére. A hatóság szerint indexkövető alapokat adtak el aktívan kezelt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés