Előfizetői tartalom

Simán kiállják a pénzügyi sokkokat az európai bankok - állítja az EKB

MTI
Az alacsony kamatkörnyezetben jelentkező fokozott hitelezési kockázatok mellett is biztonságosan erős tőkemegfelelési mutatóval rendelkezik az euróövezeti bankrendszer krízishelyzetek átvészeléséhez - állapítja meg az Európai Központi Bank (EKB) szerdán kiadott euróövezeti pénzügyi stabilitási jelentésében.

Az EKB félévente kiadott pénzügyi stabilitási jelentése (Financial Stability Review, FSR) rámutat, hogy az euróövezetben biztosított alacsony kamatkörnyezet alkalmas ugyan a gazdasági aktivitás élénkítésére, vannak azonban árnyoldalai is. A dokumentum kiemeli, hogy szorosabb pénzügyi felügyeletet kellene gyakorolni azon ágazatok felett, ahol elharapódzott a túlzott kockázatvállalási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés