Május 6-án indul az új Takarékbank
Bank

A hülyének is megéri: szenzációs lakáshitelekkel csábítanak egyes bankok

Portfolio
Akár már 50 ezer forintos havi törlesztőrészlettel is elérhetők ma Magyarországon a 10 milliós, 20 éves lakáshitelek. Aki azonban biztosra megy, és nem akar a törlesztőrészlet változásával szembesülni, annak havonta legalább 66 ezer forintot vehet el a hiteltörlesztés a családi kasszából. Bemutatjuk a legjobb banki ajánlatokat, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

A Pénzcentrum kalkulátora itt található.

A legfrissebb MNB-statisztikák szerint idén októberben 81 milliárd forintnyi lakáshitelt vett fel a magyar lakosság, ami valamivel magasabb az egy évvel korábbi 78 milliárdnál. Az alacsony kamatkörnyezetben a hitelfelvevők egyértelműen a biztonságra törekednek.

70% felett van ugyanis azoknak a lakáshiteleknek az aránya, amelyeket 5 évnél is hosszabb kamatperiódussal vesznek fel az ügyfelek, a legfeljebb évente változó kamatozású lakáshitelek aránya mindössze 2-3% volt az elmúlt hónapokban.

A hozamkörnyezettel együtt a lakáshitelek kamata is csökkent az ősz folyamán, így októberben átlagosan 4,31%-os kamattal vettek fel lakáshitelt a háztartások az előző havi 4,60% és az egy évvel korábbi 4,94% után.

300 ezer forintos nettó jövedelem és a jövedelem bankba utalása mellett néztük meg a Pénzcentrum kalkulátorán és a Bank360.hu gyűjtése alapján, hogy melyek a legjobb lakáshitelek. Ezúttal a visszafizetendő összeg alapján állítottuk sorrendben a 10 milliós, 20 éves lakáshiteleket.

A kalkulátor itt található.

A legkevésbé biztonságos, de legolcsóbbnak mondható 3 havi kamatperiódusú lakáshitelek közül az Oberbank kínálja a legkedvezőbbet.

lh1

A félévente változó törlesztőrészlettel rendelkező hitelek közül a Budapest Banké lett a legkedvezőbb a visszafizetendő összeg és a THM, illetve a Takarékbanké a kamat alapján.

lh2

A CIB Bank lakáshitele lett az első az éves kamatperiódussal rendelkező lakáshitelek körében a THM és a teljes visszafizetendő összeg (egyszeri költségekkel együtt) alapján, a K&H Bank lakáshitele azonban kedvezőbb kamatot és havi törlesztőrészletet ígér.

lh3

A már fixnek nevezett, 5 éves kamatperiódusú lakáshitelek körében is az Oberbank végzett az első helyen, ezek a hitelek is elérhetők már 3%-os kamat alatt. A nagyobbak közül a Takarékbank is ott van az élen.

lh4

A még biztonságosabb, 10 éves kamatperiódussal rendelkező lakáshitelek közül a Budapest Bank tűnik ki a visszafizetendő összeg alapján, míg THM-ben és kamatban az Oberbank lett az első.

lh5

A végig fix kamatozású, vagyis jelen esetben 20 éves kamatperiódusú hitelek esetében az UniCredit és a K&H Bank nyújtja továbbra is a legkedvezőbb lehetőséget, nincs számottevő különbség közöttük.

lh6

Személyre szabott kalkulációhoz a Pénzcentrum kalkulátora itt található.

A GDPR-nál is nagyobb kihívás vár a vállalkozásokra - Jön az ePrivacy
kórház állami egészségügy
brexit getty
koronavírus tőzsde
Népszerű
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. február 27.
Építőipar 2020
2020. március 3.
Agrárium 2020
2020. március 5.
Biztosítás 2020
2020. március 10.
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Értékesítési vezető

Értékesítési vezető

Szerkesztő - újságíró

Szerkesztő - újságíró

Event Driven Equity Analyst

Event Driven Equity Analyst

Szakmai asszisztens

Szakmai asszisztens

Privát banki tanácsadó

Privát banki tanácsadó
Egészségügy másképpen
Amerikai, nyugat-európai kórházi ellátás, havi 7875 Ft-tól
A tőzsdei könyv
Az alapoktól a trendkövető kereskedési stratégiákig kísér a könyv.
mnb_jegybank_felügyelet_shutter