hsbc
Bank

Nem tévedés: 35 ezer embert rúgna ki egyetlen nagybank

Portfolio
15 százalékos, vagyis 35 ezer fős létszámleépítést tervez Európa egyik legnagyobb bankja, a brit HSBC. Egy 7,3 milliárd dolláros egyszeri ráfordítást és 4,5 milliárd dolláros költségcsökkentési tervet is bejelentettek. A bankot a koronavírus következményei is sújtják.
Hasonló témák is terítéken lesznek a Portfolio Hitelezés 2020 konferenciáján!

Még mindig nem sikerült teljesen túltennie magát a legutóbbi pénzügyi válságon az HSBC-nek, ráadásul most a koronavírus is sújtja a jelentős hongkongi és ázsiai jelenléttel bíró globális bankóriást, a legújabb költségcsökkentési intézkedések is ezt tükrözik.

Noel Quinn vezérigazgató szeretné meggyőzni az igazgatóság tagjai is arról, hogy ő a legjobb személy a bank vezetésére – írja a Bloomberg. A társaság eredményeinek keddi bemutatóján a bankvezére úgy fogalmazott, eddig nem hoztak elfogadható megtérülést a bank egyes részei, és a hírügynökségnek adott interjújában is érzékeltette, hogy radikális fordulatra van szükség.

Az HSBC tervezett leépítési intézkedései az európai és az amerikai befektetési banki területet is érintik, különösen a kötvény üzletágat. Az amerikai kereskedési tevékenységhez kapcsolódó eszközállományt felezni akarja a bank, lakossági hálózatát pedig 30%-kal csökkentené.

Tavaly 22,2 milliárd dollár adózás előtti eredményt könyvelt el a bank, ezzel ugyan sikerült meghaladni az elemzők 21,8 milliárd dolláros várakozását, ám a 2020-as kilátásokat meglehetősen bizonytalannak nevezte a menedzsment, és jelentős szervezeti átalakításokkal igyekszik erősíteni a részvényesek bizalmát.

Címlapkép: Budrul Chukrut/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Ola
New Yorki tőzsde
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
mnb_getty