Bank

Fizetésének felét a koronavírus elleni harcra ajánlja fel az eurózóna legnagyobb bankjának elnöke

Portfolio
Egy tegnap esti közleményben jelentette be az eurózóna legnagyobb bankjának számító Santander, hogy évközbeni osztalékfizetését elhalasztja, a bónuszokat pedig felülvizsgálja, hogy a banknak maradjon elegendő pénze a koronavírussal terhelt időszakban. Ana Botín, a bank elnöke mindemellett bejelentette, hogy fizetésének felét a koronavírussal küzdő alapnak ajánlja fel – írja a Financial Times.

Ana Botín, a Santander elnöke fizetésének felét felajánlja annak a 25 millió eurós, orvosi eszközöket beszerző alapnak, amelyet a bank állított fel annak érdekében, hogy ezzel segítse a koronavírus elleni küzdelmet.

A bank közleményéből kiderül az is, hogy az évközbeni osztalékfizetést elhalasztják (ezt általában novemberben szokták kifizetni), és várhatóan a májusi teljes éves osztalékkal vonják majd össze. A döntés mögötti indok, hogy a bank szeretne elegendő pénzt tartani abban az esetben, ha recesszióba fordulna a gazdaság a koronavírus-járvány miatt.

A közlemény kitér arra is, hogy a bank igazgatótanácsa az idei éves osztalékokat is felülvizsgálja, amint tisztább lesz a kép, milyen hatással lesz a koronavírus a globális piacokra. A bank emellett a bónuszfizetési politikáját is felülvizsgálja, de részleteket ezzel kapcsolatban nem közöltek.

A bank vezérigazgatója, José Antonio Alvarez egyébként szintén felajánlja fizetésének felét és bónuszát az idei évre az alapnak, amely orvosi eszközöket és védőfelszereléseket vásárol majd a pénzből.  Ana Botín tavaly 10 millió eurót keresett és mintegy 48 millió eurós nyugdíjalapja van. A bank többi igazgatója is hozzájárul a kezdeményezéshez, a bank a munkatársakat is arra ösztönzi, hogy tegyenek felajánlást.

Ez a magyar boltok nagy trükkje: erre érdemes figyelni
moszkva_voros_ter_shutter
koronavírus coronavirus virus
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-al elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Elemző / Vezető elemző

Elemző / Vezető elemző
2020. május 19.
Portfolio HR Revolution 2020
2020. május 21.
FM & Office 2020
2020. május 21.
Future City 2020
2020. június 2.
Smart Logistics 2020
15 tőzsdei összeomlást okozott a Bank of America, most megfizeti az árát