Előfizetői tartalom

A járvány gazdasági kockázata jelentős, de fel lehet rá készülni

Portfolio
A korábban moszkvai székhelyű Nemzetközi Beruházási Bank (NBB) tavaly helyezte át tevékenységei túlnyomó részét Budapestre: az új székhely a bank részéről nyitás az európai országok és piacok felé, ugyanakkor fontos kihívást is jelent a pénzügyi intézet számára. Mindezeken túl a költözés után néhány hónappal a pénzügyi intézetnek még nagyobb kihívással kell szembenéznie. Jozef Kollár, az NBB európai működéséért felelős vezetője a Portfolio-nak arról is beszélt, hogy milyen lépéseket kellett tenniük a vírusveszély miatt és hogyan alakulhat át a globális gazdaság. Az elmúlt hónapok fejleményeiről és a bank átalakulásáról is kérdeztük a szakértőt.

Kevés elemző számított arra, hogy a 2020-as év ennyire izgalmas lesz. Mennyire felkészültek a befektetési bankok ezekre a gyors globális mozgásokra, mint amilyeneket például a vírusválság okoz? A globális gazdasági növekedés 2019-ben volt a leglassúbb a 2008-as pénzügyi válság óta. Sokan arra számítottak, hogy 2020-ban többé-kevésbé helyreáll majd a globális gazdasági...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés