Előfizetői tartalom

Van még hova fejlődniük a magyar bankoknak a digitalizáció terén - a vírus miatt erre most nagy szükség lenne

Portfolio
Bár a magyar bankok tisztában vannak a digitális transzformáció lehetőségeivel, még bőven van tér növekedésre az online termékek tekintetében, mind a digitális belső rendszerek tekintetében – értékeli a helyzetet az MNB legfrissebb Fintech- és digitalizációs jelentésében. A világban tomboló koronavírus-járvány számos tekintetben arra ösztönözheti majd a pénzintézeteket, hogy azon a területen erősítsenek, ahol a leggyengébben szerepelnek, ez pedig az ügyfélérintkezésben való digitalizáltáság.

Az MNB 2019 végén és 2020 elején, két fázisban mérte fel a hazai inkumbens bankok digitalizációs szintjét és felkészültségét. A felügyelet értékelése szerint a hazai banki digitalizáció szintje közepes. Az MNB 0-100-ra normalizált skáláján a kompozit indexben a teljes bankrendszer 51-es szintet, a medián bank 53-as eredményt ért el, bár hozzáteszik: egyes bankok közt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés