koronavírus vírus maszk
Bank

Veszélyhelyzeti kölcsönök Magyarországon: melyik a legjobb, ha sürgősen pénz kell?

Portfolio
Mióta március 19-ével bevezette a kormány az 5,9%-os THM-plafont a fedezetlen fogyasztási kölcsönök esetében 2020 végéig, gyakorlatilag a piac összes korábbi szereplője előjött a szabályozásnak megfelelő termékével. A még soha nem látott, dupla THM-es és dupla törlesztőrészletes személyi kölcsönöket a teljes visszafizetendő összeg sorrendjében mutatjuk most be, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

Dupla THM és dupla törlesztőrészlet – valóban erről beszélhetünk, hiszen néhány kivétellel a személyi kölcsönök törlesztőrészlete 2021 januárjával, amikor a THM-plafon várhatóan már nem lesz érvényben, megemelkedik. A törlesztőrészlet-emelkedés egy 600 ezer forint összegű személyi kölcsön esetében nagyjából havi 3 ezer forintig, egy 3 millió forint összegű esetében akár havi 10 ezer forintig is terjedhet, alábbi táblázatainkban a várható pontos összeget is bemutatjuk.

Személyre szabott kalkulációhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Először is egy 600 ezer forintos személyi kölcsön paramétereit mutatjuk be alacsonyabb jövedelem és rövid futamidő mellett, a kereskedelmi bankoknál jellemzően jövedelemátutalásra van szükség ezeknek a törlesztőrészleteknek az eléréséhez. Két szereplőnél (Provident és Cetelem) nem emelkedik meg a törlesztőrészlet 2021 januárjában, a többieknél viszont igen.

sz1

Ha 3 millió forintot veszünk fel hosszabb futamidőre szintén alacsonyabb jövedelem mellett, akkor a Cofidis és az UniCredit ajánlata tekinthető a legkedvezőbbnek. Itt látható, hogy a törlesztőrészlet akár 9 ezer forinttal is megemelkedhet még egy viszonylag kedvező hitel esetében is. Táblázataink egyébként minden esetben a hat legkedvezőbb személyi kölcsönt mutatják a teljes visszafizetendő összeg alapján.

sz2

Ha visszatérünk a 600 ezer forintos összeg felvételéhez, és ehhez a rövid futamidő mellett magasabb jövedelem társul, akkor szintén a Provident és a Cetelem áll az élen, mivel náluk később sem nő a THM, illetve a törlesztőrészlet. A nagybankok közül a CIB terméke is mindössze 7,0%-os THM-mel operál azonban 2021-től is.

sz33

Végezetül a 3 millió forintos, hosszabb futamidejű, nagyobb jövedelműek számára elérhető személyi kölcsönökre érdemes egy pillantást vetni. Ebben a szegmensben az UniCredit, a Cofidis és a Budapest Bank kínálja  a legalacsonyabb visszafizetendő összeggel rendelkező hitelt.

sz4

Személyre szabott kalkulációhoz használd a Pénzcentrum kalkulátorát!

Az 5,9%-os THM-plafon egyébként megosztja a banki közösséget. Online Hitelezés 2020 konferenciánk keddi alkalmának közönsége például 68%-os arányban arra szavazott, hogy helytelen a döntés: vagy azért, mert visszaveti a hitelkihelyezéseket, vagy azért, mert visszaveti a banki marzsokat. A válaszadók negyede gondolta csak úgy, hogy a THM-plafon helyes döntés, hiszen mérsékli a hitelfelvevőkre nehezedő adósságszolgálati terheket. Itt mutattuk be a többi közönségszavazás eredményét:

Címlapkép: Getty Images

Westminster brexit brit kilepes tortenelmi dontes
amazonshutterstocksss
fedusa_shutter
spanyolország shutter
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Egyszerű, kézzel fogható praktikák, termékek az olajár meglovaglásához.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020. június 11.
Tudatos felkészülés a generációváltásra
2020. június 25.
Járműipar: Korszakváltás a beszállítóknál koronavírus idején
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
shopping bevásárlás kiskereskedelem