svéjc getty stock
Bank

Új módszerrel csábítja a gazdagokat Svájc: sziklába vésett, atombiztos széfek jönnek az Alpokban

Portfolio
Svájc eddig is ismert volt arról, milyen bőkezű pénzügyi szolgáltatásokat nyújt a világ gazdagjainak, most viszont szintet lépnek: az Alpok lábaiba vésett, bombabiztos kamrákat alakítanak ki a vagyonosok számára – írja a Bloomberg.

A sziklákba vésett széfek ötlete egy svájci vállalkozótól ered, a Bruenig Mega Safe AG cég a honlapján hirdeti a hegytömbökbe vájt széfek biztonságát. A tervek szerint egyelőre egy 10 focipálya nagyságú területen alakítanák ki a kamrákat a hegy belsejében, de ha kell, ezt tudják még bővíteni.

A gazdagok oldaláról egyébként valóban lehet kereslet ezen széfek iránt, ugyanis sok bankban a nagyobb betétállománynál már negatív kamatot számítanak fel.

A tervezett kamrák 100 köbmétertől 100 ezer köbméterig is terjednek, és mindegy 90 méter magasak. Ez alapján már akár bunkerek is lehetnének. A cég honlapja kitér arra is, hogy a sziklafalak a páratartalmat 40%-on tartják és állandó, 12 fokos hőmérsékletet tartanak bent.

Az áruk 500 ezer dollárnál kezdődik.

A cég szerint ezek a széfek nemcsak műkincsek és egyéb vagyonok tárolására alkalmasak, hanem magas biztonságot igénylő megbeszéléseket is le lehet itt folytatni.

A Bruenig Mega Safe jelenleg több tucat potenciális ügyféllel is tárgyal a kamrákról, köztük bizalmi vagyonkezelőkkel, galériákkal és vagyonos magánszemélyekkel is. A széfek építésének költségét azok tulajdonosának kell állnia, az ehhez szükséges felszerelést és kivitelezést viszont a cég állja és végzi.

Az építkezések elkezdéséhez a cégnek 7 millió svájci frank indulótőkére lesz szüksége az ügyfelektől, a munkálatokat a tervek szerint jövő év elején kezdik el, az első széfeket pedig 18 hónapra rá fogják majd átadni.

Címlapkép: Getty Images

Kína
koronavírus orosz járvány vakcina
bull bear
koronavirus, mikroszkop
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Újságíró

Újságíró
2020. szeptember 2.
Járműipar: Új időszámítás, sokasodó kihívások
2020. szeptember 3.
Financial and Corporate IT 2020
2020. szeptember 7.
Private Investor Day 2020
2020. szeptember 9.
Sustainable World 2020
ipar