Előfizetői tartalom

Fordulóponthoz értek a gazdagok: 18 000 milliárd dollárt tüntetett el a koronavírus, de ők más miatt dühösek

Portfolio
Az idei első negyedévben a koronavírus elterjedése a világon több mint 18 ezermilliárd dollárt tüntetett el a piacokról februárban és márciusban, mielőtt áprilisban halványan, de ismét elkezdett volna magára találni a világgazdaság – mutat rá friss elemzésében a Capgemini. Becslésük szerint április végig mintegy 6-8%-kal esett vissza a globális vagyon 2019 végéhez képest, a gazdagok portfólióban rég nem látott szintre emelkedett a részvények aránya, és egyre többen fontolgatják a szolgáltatóváltást a túl magas díjak miatt.

18 ezermilliárd dollárt tüntetett el a koronavírus Idén már több tanulmány is kijött arról, milyen jót tett a tavalyi részvénypiaci emelkedés a leggazdagabb vagyonszerzésének. Ugyanezt a trendet erősíti meg a Capgemini frissen kijött jelentése is, amely szerint a dollármilliomosok száma és vagyona is közel 9%-kal tudott nőni 2019-ben. Az idei első negyedévben a koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés