Előfizetői tartalom

Megújított fogyasztóvédelmi ajánlást tett közzé az MNB

Portfolio
Megújított fogyasztóvédelmi ajánlást tett közzé a pénzügyi szervezeteknek az MNB. A dokumentum többek közt a – járvány idején különösen aktuális – elektronikus kommunikációval és szerződéskötéssel, illetve a határon átnyúló szolgáltatókkal kapcsolatos elvárásokkal egészült ki, de irányt mutat az örökösök és a pénzügyi szervezetek együttműködésére és a szerződéses feltételek megismertetésének ösztönzésére vonatkozóan is.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) a felügyelési tapasztalatok, technológiai innovációk, s a friss uniós szabályozási irányok alapján korszerűsített ajánlást tett közzé a pénzügyi szervezetek számára alkalmazandó fogyasztóvédelmi elvekről. A jegybank tisztességes szerződési feltételeket, s az ügyfelekkel folytatott kommunikáció során együttműködést, átláthatóságot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés