novak
Bank

Új családtámogatásokat ígért Novák Katalin, és reagált Matolcsy György ötletére is

MTI
Portfolio
Átdolgozza a kormány a régi családtámogatásokat és teljesen új elemeket is bevezet hamarosan – közölte a Mandinerrel Novák Katalin. Jól kiegészíthetik egymást a jegybank és a kormány programjai – reagálta Matolcsy György 0%-os jegybanki zöld lakáshitelről szóló ötletére az október 1-jén hivatalba lépő miniszter.
Hasonló témák lesznek terítéken október 8-ai Budapest Economic Forum konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

A családalapítás előtt állók számíthatnak az állam, és azon keresztül a többi magyar ember segítségére - hangsúlyozta az október 1-jétől hivatalba lépő családokért felelős tárca nélküli miniszter a Mandiner online kiadásában szerdán megjelent interjúban.

Arra a felvetésre, hogy Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke azt javasolta, hogy 0 százalékos kamatozású hitellel segítsék az új, "zöld otthonok" építését és vásárlását, Novák Katalin úgy reagált, hogy

ez a javaslat a családtámogatási tervekhez is kapcsolódik. Ahogy eddig, a jövőben is jól kiegészíthetik egymást a jegybank és a kormány programjai

- mondta.

Beszámolt arról is, hogy terveik között a régi családtámogatási konstrukciók átdolgozásai és teljesen új elemek is szerepelnek majd. Alapelvnek nevezte továbbá, hogy a támogatási rendszer ne legyen túl bonyolult, mert - mint mondta - sokan most sem tudják, milyen lehetőségeik vannak.

Novák Katalin emlékeztetett arra, hogy ma egy fiatal házaspár 25 millió forint vissza nem térítendő támogatást kaphat, részben célzottan otthonteremtésre: 10 millió forintos babaváró támogatás, 10 millió forintos CSOK, illetve 5 millió forint, amelyet a második és harmadik gyermek vállalása esetén a hiteltörlesztésből levonnak. Ehhez jön még a fennmaradó 10 millió forintos kedvezményes kamatozású kölcsön is, amelyet hosszú távon részletekben kell visszafizetni - tette hozzá.

csaladok

Határozottan visszautasította azt a vádat, hogy a magyar családtámogatások célzottan csak a gazdagabb rétegek megsegítésére irányulnak. Példaként említette, hogy a babaváró támogatást a kedvező törlesztőrészlete miatt az alacsony jövedelmű családok is igénybe tudják venni. A CSOK-ból sincsenek kizárva az alacsonyabb jövedelműek, ott ráadásul nem csak kölcsön van, hanem egy vissza nem fizetendő támogatási rész is, ami akár tízmillió forint is lehet - jegyezte meg.

Szólt továbbá a családi adókedvezmények járulékokra való kiterjesztéséről, az ingyenes tankönyvellátásról, az ingyenes étkeztetésről és az Erzsébet-táborokról, azt is megjegyezve, hogy az egyszülős családok is élhetnek a lehetőségekkel és, azokkal élnek is. Úgy fogalmazott: egy dologról nem tudnak lemondani, arról, hogy munkához kössék a támogatást.

Hasonló témák lesznek terítéken október 8-ai Budapest Economic Forum konferenciánkon, érdemes regisztrálni!

Címlapkép: MTI Fotó/Koszticsák Szilárd

Falusi CSOK

A Portfolio Csoporthoz tartozó HelloVidék falusi CSOK település keresője: egyedi információk, lakásárak, népszámlálási adatok, gazdasági statisztikák, egyéb mutatók 2486 településről.

japan parlament
GettyImages-1206945181
koronavírus teszt covid járvány
forint200212
mol
london nagy britannia city
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020. november 10.
Miből lesz lakásunk, nyugdíjunk, luxusautónk?
2020. november 10.
Öngondoskodás 2020
2020. november 10.
Portfolio Private Health Forum 2020
2020. november 11.
Energy Investment Forum 2020
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
malacpersely