qr-kód bankkártya fizetés
Bank

Zöld utat kapott az egyik legnagyobb kínai fintech a tőzsdére lépésre

Portfolio
Az Alibaba 33 százalékos tulajdonában álló Ant Group, a Jack Ma kínai milliárdos érdekeltségébe tartozó fintech-óriás zöld utat kapott a sanghaji és hongkongi tőzsdére lépéshez a helyi tőzsdefelügyelettől.
Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio november 12-ei Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt!

Az Ant Group megkapta a kínai szabályozók áldását a tervre, hogy tőzsdére viszik a céget – írja a CNBC. Ugyanakkor az IPO-ról ma tartanak meghallgatást a hongkongi tőzsdén, ami egy újabb fontos része a cég tőzsdére lépési folyamatának.

A kínai fintech-óriás működteti az Alipay nevű mobilfizetési rendszert, melynek havonta mintegy 700 millió aktív felhasználója van. Néhány évvel ezelőtt az Alibaba és az Ant Group még egy cég volt, később aztán Jack Ma milliárdos kettéválasztotta az Alibabát és az akkor még csak elsősorban a fizetési megoldást fejlesztő Ant Groupot, majd utóbbi egyre több pénzügyi-technológiai területen kezdett el terjeszkedni.

A társaság ma már komoly vagyonkezelési portfólióval rendelkezik, bi8cnbc9ztosítási területen is aktív, de a technológiai szolgáltatásokat is értékesítenek a pénzügyi szférában.

(CNBC)

A címlapkép forrása: Getty Images. 

kína200610
naptár 2020
parlamentalkonyat
síelés
karácsony utca boltok tömeg
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

bitcoin címlapi