Előfizetői tartalom

Nesze neked, koronavírus: egészen elképesztő, amit a magyar bankszámlákon látunk

Portfolio
A személyi kölcsönöket leszámítva erős volt az október hónap a magyar hitelpiacon. A lakáshitelezés továbbra is tavalyi formáját hozza, a vállalati hitelek pedig idei legjobb hónapjukon vannak túl. Úgy tűnik, a koronavírus egyelőre csak átmeneti megingást hozott a hitelezésben, a hiteltörlesztések szempontjából pedig 2021 lesz az igazán érdekes esztendő. Bár a bankbetéteket a törlesztési moratórium mellett most az agrártámogatások is hizlalták, rendkívül erős tartalékolásra utal a háztartási bankbetétek 16%-os és a vállalatiak 24%-os éves bővülése.

Közzétette októberi hitel- és betéti statisztikáit a Magyar Nemzeti Bank. Ami a lakossági hiteleket illeti, az előző hónapok tendenciáinak a folytatódását láthatjuk. A lakossági hitelezés három nagy motorja közül a lakáshitelezés az év eddig eltelt részében és októberben is lényegében a 2019-esnek megfelelően teljesít, miközben a lakáspiacra ellentétes folyamatok...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái