Előfizetői tartalom

Elmebeteg év az idei az agrárhitelezésben

Portfolio
Bár „elmebeteg év” az idei, felértékelte a járvány az agráriumot és az élelmiszeripart a bankok szemében. A mezőgazdaság megbízható ágazatnak bizonyult, és a nehéz helyzetbe került ügyfelek kezét sem engedték el a hitelintézetek – hangzott el a mai online Agrárszektor 2020 konferencia agrárfinanszírozási szekciójában. A forgóeszközhitelek népszerűbbek idén, a jövő év viszont már az agrárberuházásokról szólhat.

Mit okozott az agrárhitelezésben a koronavírus? Szerdahelyi Róbert (Erste) szerint a banki reakciót az alkalmazkodóképesség határozta meg, az ágazatok közül pedig az agrárium reagált a leggyorsabban, leggördülékenyebben. Leskó Tamás (Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány) szerint garanciaintézményként anticiklikus szerep az övék, valamennyi partner igényét a lehető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés