Előfizetői tartalom

Kapkodjuk a fejünket: csak úgy adják-veszik a bankokat és a biztosítókat

Portfolio
A koronavírus ellenére nem hagyott alább a tranzakciós kedv idén a közép- és kelet-európai régió bankpiacán, sőt, a kilátások romlása csak fokozza az összeolvadási és felvásárlási aktivitást. A Deloitte szakértői beszéltek erről a társaság mai online sajtótájékoztatóján, kifejtve: a mérethatékony működés kialakítását megcélzó, a piacon már jelenlévő szereplők vásárolhatnak bankot, új szereplők megjelenése továbbra sem várható. A biztosítási piacon az Aegon-VIG tranzakció az elmúlt évtizedek egyik legnagyobbja, az egyes piacok szerkezete itt is további akvizíciós hullámokat ígér.

Bankok: romló piaci környezet Harmadik éve jelenik meg a tanácsadócég banki M&A-tanulmánya, fő üzenete ennek most az, hogy jelentős kihívás előtt állnak a közép- és kelet-európai régió bankjai, és a gazdasági visszaesés támogathatja a bankszektorok további konszolidációját. A bankok kilátásai ma sokkal rosszabbak, mint egy éve, a régió átlagos GDP-visszaesése 5,8%...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái