Előfizetői tartalom

Nem tudsz fizetni a bankkártyáddal? Ez áll a háttérben

Portfolio
A karácsonyi bevásárlást az eddigi évek trendjei alapján is egyre többen intézik online, ehhez idén még a koronavírus is hozzáteszi a hatását, valószínűleg rengeteg vásárlási rekord dől majd meg. Éppen ebben a nagy forgalmú időszakban, vagy csak pár héttel ezelőtt élesítette több hazai bank is azt az új online fizetési rendszert, amellyel már meg tudnak felelni a januári határidőre előírt erős-ügyfélhitelesítési elvárásnak. Ez egyrészt technkai galibákat is okozott egyes szolgáltatóknál, másrészt az új folyamatot még az ügyfeleknek is meg kell szokniuk, mutatjuk a részleteket.

Itt az erős-ügyfélhitelesítés Határidők és előzmények Mi változik januártól? Élesednek a rendszerek Magyarországon 2019. szeptember 14-én hatályba lépett a PSD2 szabályozás, az internetbanki belépéshez, egyes tranzakciók jóváhagyásához azóta nem elég a felhasználónév és a jelszó, a bankoknak még egy módon meg kell győződniük arról, hogy valóban...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái