deutsche bank frankfurt getty stock
Bank

Már megint szabálytalanul mókoltak a Deutsche Banknál

Portfolio
Ismét problémák vannak a Deutsche Bank háza táján, legújabban a befektetési banki termékek félrevezető értékesítése miatt indult belső vizsgálat – írja a Financial Times.

Újra belső vizsgálat indult a Deutsche Banknál, ezúttal ügyfélpanaszok alapján, mivel erős a gyanú, hogy a bank alkalmazottai az EU szabályainak megszegésével árultak befektetési banki termékeket más vállalatokban dolgozókkal összejátszva, majd a profitot elosztották egymás között.

Az ügyre rálátó források szerint a vizsgálat először egy spanyol irodában kezdődött, amely fedezeti-, swap- és derivatív ügyleteket árul a banki ügyfeleknek.

Az audit jelentés szerint a bank rosszul kategorizálta vállalati ügyfeleit a MiFID szabályok alapján, a lapnak nyilatkozó forrás szerint a Deutche Bank munkatársai szándékosan adtak el komplexebb és kockázatosabb termékeket olyan ügyfeleknek, akik a MIFID-szabályok szerint nem tartoznak a professzionális befektetők közé.

 Úgy tudni, a bank most évekre visszamenőleg vizsgálja a szabálytalan értékesítési gyakorlatot, amiben a jelek szerint vállalati ügyféloldali munkatársak is segédkezhettek.Az ügyről már a BaFin és az EKB is tud – tudta meg a Financial Times.

Az utóbbi évtizedben a Deutsche Banknál sorra jöttek elő a különféle szabályszegések, köztük a benchmark hozamok manipulálása, veszélyes jelzálogfedezetű hitelek értékesítése és pénzmosás.

Címlapkép: Getty Images

egészségügy doktor orvos kórház
tizezer forint bankjegy
építkezés családi ház

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Milyen időtávon érdemes őket használni? Milyen főbb formációkat javasolt figyelni és ezek mit jelentenek? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
goldman shutter