Előfizetői tartalom

Nagyot romlott a lakosság fizetőképessége, kellemetlen folytatást hozhat az infláció

Portfolio
Csökkent a lakosság fizetőképessége 2020 utolsó negyedévében az Intrum és a GKI mutatója szerint, de a tavaszi lezárásokhoz képest jól vizsgázott a magyar gazdaság. A 2021-es évben jelentős gazdasági fellendülésre számíthatunk, ami a háztartások vagyonát is növelheti, de sok múlik azon is, sikerül-e kezelni az inflációt, amely ma az egyik legnagyobb kockázatot jelenti a családok pénzügyi egyensúlyára.

A GKI Gazdaságkutató Zrt. és az Intrum, Magyarország vezető követeléskezelő vállalata közzétette a negyedéves jelentését a lakosság pénzügyi helyzetéről. Az Intrum Fizetőképességi Index (IFI) számos mutatót foglal össze egyetlen számban, amely így indikálja a magyar háztartások pénzügyi helyzetének alakulását. Az elmúlt közel egy évben az index értékét a koronavírus-járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés