Előfizetői tartalom

Bankkártya, üzemenyagkártya, Revolut, Bitcoin - Mi számít elektronikus pénznek?

Az utóbbi időben a csapból is az elektronikus pénz folyik, olyan kezd lenni mint a foci, amiről sokat beszélnek, de csak kevesen értik. Ezzel egyidőben egyre népszerűbbé válnak az olyan eszközök (pontgyűjtőkártyák, ajándékkártyák, üzemanyag kártyák, vásárlói tokenek), amelyek egy vállalat vagy a vele szerződéses viszonyban álló kereskedelmi partnerei üzleteiben használhatók, vagy meghatározott körű termékek és szolgáltatások beszerzését, illetve egyéb vásárlói kedvezmények igénybevételét teszik lehetővé. Az MNB elemzőjének alábbi cikkében bemutatásra kerül, hogy mit tekintünk elektronikus pénznek, milyen eszközök nem minősülnek annak és ez miért fontos kérdés a fogyasztók szemszögéből.

Mi is az elektronikus pénz? Az Európai Unióban széles körben elfogadott meghatározás szerint pénznek tekinthetjük az MNB által kibocsátott bankjegyeket és érméket, tehát a készpénzt, továbbá a kereskedelmi bankok és pénzforgalmi intézmények által nyilvántartott számlapénzt, valamint az elektronikus-pénz kibocsátók által kibocsátott elektronikus pénzt. Az elektronikus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés