Előfizetői tartalom

Négy lépés az MNB-től, amitől zöldebbé válhat a magyar gazdaság

Portfolio
A magyar pénzügyi rendszer környezeti fenntarthatóságáról szóló „Zöld Jelentést” publikál a jegybank, a jelentés évente fog megjelenni, az első tanulmányt ma mutatták be. Jelenleg a magyar gazdaság a „zölddé válási folyamat” elején van, és a bankoknak is sok a tennivalója, ugyanakkor a COVID-járvány árnyékában is történt több fontos előrelépés a területen. Az MNB négy szabályozói lépéssel támogatja a közeljövőben a gazdaság zöldebbé válási folyamatát.

Szinte napra pontosan két éve indult el az MNB zöld programja, amelyet a jegybank a környezeti fenntarthatóság elősegítése céljából hívott életre. Ennek kapcsán kezdték meg a zöld ösztönzők beépítését a hazai bankszektorban, és az MNB már 2021-ben karbonsemlegessé akar válni maga is. Egy éve zúdult ránk a COVID-járvány, ezért attól tarthattunk, a piaci szereplőknek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés