Előfizetői tartalom

Alaposan megváltoztak a fizetési szokásaink - Hat ábrán mutatjuk, mi történt

Portfolio
A koronavírus-járvány a harmadik járványhullám kibontakozása, az azonnali fizetési rendszer tavaly év eleji elindulása, a kereskedőknek kötelezővé tett elektronikus fizetés  is komoly szerepet játszott abban, hogy megváltoztak több területen a fizetési szokásaink. A készpénzhasználat összességében csökkent: az online kártyás fizetések felpörögtek, a bankkártyákkal ma már határozottan több pénzt költünk, mint amennyi készpénzt felveszünk velük, és a POS-terminálok száma is megugrott az év végén. Külföldön sokkal kevesebbet fizettünk kártyával, és kevesebb készpénzt is vettünk fel, a csoportos beszedések száma és értéke pedig visszaesett. Ábrákon mutatjuk, mi történt.

Financial & Corporate IT 2021 A payment piac legfontosabb kérdéseivel is foglalkozunk június 4-ei Financial and Corporate IT 2021 konferencuiánkon. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés A koronavírussal sújtott 2020-as évben is nőtt a fizetési rendszerek forgalma az előző évhez viszonyítva. (Az azonnali...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés