bank of america getty stock
Bank

Meglepte az elemzőket a Bank of America, emelkedik az árfolyam

Portfolio
A vártánál erősebb bevételről és egy részvényre jutó nyereségről számolt be ma a Bank of America első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében. A pénzintézet 25 milliárd dolláros részvény-visszavásárlási programot is bejelentett. A hírre a bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1,05%-ot erősödik.

Az elemzők által várt 22,1 milliárd dollárhoz képest 22,8 milliárd dolláros bevételről, a várt 66 cent helyett pedig 86 cent egy részvényre jutó eredményről számolt be a Bank of America az első negyedévre vonatkozó gyorsjelentésében.

A mostani számok közül a bevétel nagyjából megegyezik az egy évvel ezelőtti adattal, az EPS viszont több mint duplája a tavalyi első negyedévnek.

A bank közleményéből kiderül, hogy:

  • a nettó kamatbevétel 16%-kal 10,2 milliárd dollárra csökkent, elsősorban az alacsonyabb kamatkörnyezet miatt. A nem kamatjellegű bevételek viszont 19%-kal 12,6 milliárd dollárra emelkedtek, ami a kedvező tőkepiaci környezetnek, valamint a magasabb befektetési és brókerpiaci bevételeknek köszönhető.  
  • Csökkent a bank a hitelveszteségekre képzett tartaléka is 6,6 milliárd dollárral, ebből a bank 2,7 milliárdot maga szabadított fel a javuló makrogazdasági kilátásoknak köszönhetően.
  • A vállalati hitelállomány 7%-kal 887 milliárd dollárra esett vissza egy év alatt, miközben a bankbetétek állománya 366 milliárddal emelkedett, ami 25%-os bővülés a tavalyi első negyedévhez képest. Ezzel bankbetétekben már 1800 milliárd dollár van a pénzintézetnél.

Brian Moynihan bankvezér az eredmények kapcsán kifejtette, hogy bár az alacsony kamatkörnyezet továbbra is kihívások elé állítja a bankot a bevételek szempontjából, a hitelköltségek javultak és bíznak abban, hogy az egészségügyi válság elmúltával erős gazdasági fellendülés jön.

 A befektetők úgy tűnik, hogy örülnek a várt feletti eredményeknek, és az is pozitívum, hogy a bank valamelyest csökkentette a tavaly képzett tartalékot a hitelveszteségekre. A bank részvényeinek árfolyama a nyitás előtti kereskedésben 1% körüli erősödést mutat.   

bofa

Címlapkép: Getty Images

taser x2 sokkoló
pfizer vakcina koronavírus járvány oltás
boris johnson brexit
jdam
szijjártó péter facebook oldal

Kiszámoló Itt a Lidl Plus

Külföldön már tavaly bevezetésre került a Lidl Plus, a Lidl kedvezményeket és kuponokat kínáló szolgáltatása....

Alapblog Tőzsde, a mentorunk

Archívumunkból (2019): A tőzsde sokak szemében egy kiszámíthatatlan terület. Aki viszont közelebb merészkedik hozzá...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Lakossági kockázatkezelési szakértő

Lakossági kockázatkezelési szakértő
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial & Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
2021-06-09
Hitelezés 2021
családi ház