Előfizetői tartalom

Robotbankárok kora? Magyar banki körkép egy évnyi Covid után

Tóth István
Az összeomló gazdaság a természet segítségére sietett, mondták egykor a rendszerváltás idején a természetvédelmi szakemberek, amikor a leálló termelési kapacitásoknak köszönhetőn megmaradtak élőhelyek, túléltek fajok, visszatértek egykor eltűntek. Olybá tűnik, hogy a természet (biológia) most visszaadja az egykori kölcsönt a gazdaságnak, legalábbis ami a digitalizációra való ösztönzést illeti. A Covid-19 előzetes figyelmeztetés nélkül, ráadásul kitartóan és érces hangon jelezte az irányt az új technológiák alkalmazására az oktatási, az egészségügyi, az államigazgatási és egy sor másik szektornak. A Magyar Nemzeti Bank ezt kiegészítendő – egyben a zárások egy éves évfordulójára időzítve - 70 pontban artikulálta a pénzintézetek számára a digitalizáció területén megtenni javasolt lépéseket.

Financial & Corporate IT 2021 Hasonló témákkal foglalkozik a Portfolio június 3-ai Financial & Corporate IT 2021 konferenciája, érdemes regisztrálni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés