Előfizetői tartalom

Jön a digitális jegybankpénz, örökre búcsúzhatunk a készpénztől?

Portfolio
Miért szeretik a magyarok a készpénzt, mikor és hogyan válthatjuk le a bankjegyeket és érméket? Milyen szerepe lesz ebben az azonnali fizetési rendszernek és hogyan, milyen formában jelenhetnek meg a világon és Magyarországon a digitális jegybankpénzek? Mire lesznek ezek jók és milyen hatással lesz a digitális jegybankpénz a bankrendszer működésére? Erről volt szó az MNB online kerekasztal beszélgetésén.

Banking Technology 2021 Hasonló témákról is szó lesz a Portfolio október 13-ai Banking Technology konferenciáján. Regisztráció itt! Információ és jelentkezés Kolozsi Pál Péter, jegybanki eszköztár, devizatartalék és kockázatkezelési igazgató szerint a készpénzbe vetett bizalom erősségét két tényező...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés