Előfizetői tartalom

A pénzmosás leáldozó csillaga – átvilágított kriptovaluták

A pénzmosás és a terrorizmus finanszírozása elleni küzdelem az utóbbi időben az uniós szabályozók és a tagállami felügyeleti hatóságok figyelmének középpontjába került. A közelmúltban közzétett ambiciózus uniós jogalkotási javaslatcsomag alapvető célja a pénzmosás és a terrorizmusfinanszírozás elleni küzdelem uniós jogi keretének megerősítése a gyanús tranzakciók és tevékenységek hatékonyabb felderítése, valamint a pénzmosásra használt kiskapuk bezárása révén, illetve egy új uniós hatóság felállítása. A csomag reflektál a közelmúltban ugrásszerű fejlődésen átesett pénzügyi technológiák által életre hívott új kihívásokra is, mint például a virtuális fizetőeszközök térnyerése és az uniós pénzmozgások fokozódó összetettsége.

Az Európai Bizottság 2021. július 20-án tette közzé jogalkotási javaslatcsomagját, amely az EU pénzmosás és terrorizmus finanszírozása elleni keretrendszerének megerősítését tűzte ki célul. A pénzmosás elleni küzdelemre vonatkozó uniós szabályozás gerincét jelenleg egy irányelv adja. Ennek gyakorlati alkalmazásához tagállami átültetés szükséges, amely azonban nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés