Előfizetői tartalom

Még mindig óvatosak a bankok a felhővel

Portfolio
A bankok még mindig nehezen lépnek ki a komfortzónájukból, ha a felhőinfrastruktúra bevezetéséről van szó, aminek sok esetben a stabilitás mint érték elvesztésétől való félelem az oka, de az sem eldöntött kérdés, hogy az implementációval költséghatékonyabb lesz-e a működés. A felhőalapú rendszerek előnyeinek kihasználása viszont egyértelműen stratégiai kérdés és a siker elsősorban azon múlik, hogy a szereplők elsajátítják-e a működtetéshez szükséges újszerű gondolkodásmódot - hangzott el a Portfolio Banking Technology II./B szekciójának panelbeszélgetésén, aminek a fókuszában a felhő technológia és a bankrendszer kapcsolata állt.

A panelbeszélgetésen a szabályozói részről Biró Gabriella, az MNB informatikai felügyeleti ügyosztály vezetője; Erni Tamás a Loxon Solutions vezérigazgatója; Galló Csaba Márton a CIB Bank informatikai divíziójának vezetője; Kollár László az OTP Bank Enterprise és Infrastructure architect csapatának vezetője; Kovach Anton, a Shiwaforce.com vezérigazgatója és Rehus Péter...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái