Előfizetői tartalom

Még mindig óvatosak a bankok a felhővel

Portfolio
A bankok még mindig nehezen lépnek ki a komfortzónájukból, ha a felhőinfrastruktúra bevezetéséről van szó, aminek sok esetben a stabilitás mint érték elvesztésétől való félelem az oka, de az sem eldöntött kérdés, hogy az implementációval költséghatékonyabb lesz-e a működés. A felhőalapú rendszerek előnyeinek kihasználása viszont egyértelműen stratégiai kérdés és a siker elsősorban azon múlik, hogy a szereplők elsajátítják-e a működtetéshez szükséges újszerű gondolkodásmódot - hangzott el a Portfolio Banking Technology II./B szekciójának panelbeszélgetésén, aminek a fókuszában a felhő technológia és a bankrendszer kapcsolata állt.

A panelbeszélgetésen a szabályozói részről Biró Gabriella, az MNB informatikai felügyeleti ügyosztály vezetője; Erni Tamás a Loxon Solutions vezérigazgatója; Galló Csaba Márton a CIB Bank informatikai divíziójának vezetője; Kollár László az OTP Bank Enterprise és Infrastructure architect csapatának vezetője; Kovach Anton, a Shiwaforce.com vezérigazgatója és Rehus Péter...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés