Előfizetői tartalom

Átszakadt a gát a lakáshiteleknél, vége a magyar hitelkánaánnak

Portfolio
Megtörtént, amire már hónapok óta számítani lehetett: az elmúlt hetekben tömegével érvényesítették a magyar bankok a jegybanki szigorítások hatását hitelajánlataikban, jelentősen megemelve az újonnan felvehető lakáscélú hiteleik kamatát is. Megnéztük a bankok aktuális ajánlatait, személyre szabott kalkulációhoz pedig a Pénzcentrum kalkulátorát ajánljuk.

A februári mélypont óta mintegy 1,2 százalékponttal emelkedett nagy átlagban a lakáshitelek THM-e, ezzel a kamatemelések hatását mintegy 80%-át beárazták a bankok, az alapkamat ugyanis ezen időszak alatt 1,5 százalékponttal emelkedett. A havi törlesztőrészletben jellemzően 6 ezer, a teljes visszafizetendő összegben csaknem 1,5 millió forintos romlást jelent ez egy 10 millió...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés