Előfizetői tartalom

Kiderült, mekkora veszteséggel működik a fintechek új sztárja

Portfolio
A Klarna nyilvánosságra hozta az adózás előtti eredményeit, amiből kiderül, hogy a BNPL cég 3,1 milliárd svéd korona (344 millió dollár) veszteséget halmozott fel a januártól szeptemberig terjedő időszakban. Ez egy négyszeres emelkedés a tavalyi értékhez képest. A BNPL-megoldások, mint a Klarna, az Affirm és az Afterpay iránti növekedés óriási volt az elmúlt évben, ami részben a koronavírus-járványnak is köszönhető. A Klarnát 46 milliárd dollárra értékelték a befektetők, amivel a kínai Ant Group után a világ második legértékesebb fintechjének számít.

A svéd fintech jelentős veszteséget halmozott fel 2021 első kilenc hónapjában, annak ellenére, hogy a BNPL-szolgáltatások iránti kereslet hatalmasat ugrott ez alatt az idő alatt. A BNPL egy olyan - általában kamatmentes - részletfizetéses áruhitel, amely az e-kereskedők fizetési felületébe ágyazottan érhető el. Az „egykattintásos” kedvezményes konstrukció növeli a webshopok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés