Előfizetői tartalom

Van körülöttünk három bank, amelyik most mindenkit megnéz magának

Portfolio
Az OTP, az Erste és a KBC jelenleg a legaktívabb érdeklődő a régióban az akvizíciók szempontjából, az UniCredit és az Intesa csoportok jövőbeni aktivitása viszont egyelőre kérdéses. A 2016-oshoz hasonló szinten pezseg a banki M&A-piac: a beindult “portfóliócseréknek” és mérethatékonyságot célzó tranzakcióknak köszönhetően egyre kevesebb olyan bank van a régióban, amely kis piaci részedéssel és emiatt rossz hatékonysággal rendelkezik. Magyarországon a szuperbanki fúzió mellett a Commerzbank, a Sberbank és a Sopron Bank megvásárlása a legérdekesebb sztori, nagy átlagban könyv szerinti érték körül adják-veszik manapság a bankokat.

Megjelent a Deloitte hagyományos éves, bankokról szóló, illetve a nem teljesítő hiteleket tárgyaló tanulmánya, ezek legfontosabb eredményeit mutatták be a tanácsadócég csütörtöki online sajtótájékoztatóján. A McKinsey szintén nemrég megjelent globális banki jelentését itt foglaltuk össze: Kapcsolódó cikkünk 2021. 12. 03. Hatalmas szakadékot találtak a világ bankrendszerében...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés