Előfizetői tartalom

Dúsgazdag fiatalok kriptóznak: jövőre is ide öntik a vagyonokat

Portfolio
Az Y generációnak is nevezett, milleniál korcsoporthoz tartozó milliomosok 83 százaléka tartja a vagyonának egy jelentős részét kriptoeszközökben a CNBC felmérése szerint. A korábbi jelentős árzuhanások ellenére, a többségük 2022-ben is növelni fogja a befektetéseit. A fiatal milliomosok befektetési szokásai éles ellentétben állnak az idősebb generációk szokásaival, amihez a vagyonkezelő cégeknek is alkalmazkodniuk kell.

A CNBC felmérésben azt tekintették milliomosnak, aki 1 millió dollár befektethető eszközzel rendelkezik. Az Y generációs milliomosok 83 százaléka rendelkezik kriptoeszközökkel. 53 százalékuk tartja kriptoeszközökben a vagyonának a felét. A harmaduk tartja a vagyonának a háromnegyedét valamilyen népszerű kriptopénzben. A baby boomer generációhoz tartozó milliomosoknak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés