Előfizetői tartalom

Szegények millióira csapott le a fintech, mára ő lett a világ legnagyobb online bankja

Pár évvel ezelőtt egy egészen formabontó pénzügyi vállalkozás indult útjára Dél-Amerikában, és rövid idő alatt óriási népszerűségre tett szert az alulbankolt rétegek körében. Ennek köszönhetően a gazdasági sajtó hamar ráaggatta a fintechre a "szegények bankja" jelzőt. A brazil Nubanknak eddig évről évre sikerült megdupláznia az ügyfélszámát, a befektetők pedig azonnal felfigyeltek az új jövevényre. Warren Buffet tavaly júniusban 500 millió dollárral szállt be a cégbe, és a decemberi IPO-t követően a részvények további 10 százalékát vette meg. A Nubank a tőzsdei bevezetéssel minden neobank versenytársát megelőzte, de a robbanásszerű növekedést produkáló üzleti modell nem mentes a kockázatoktól sem. Bemutatjuk, miben rejlik a világ legnagyobb online bankjának a varázsa, és mit árul el a bank eddigi pénzügyi teljesítménye.

A gyors növekedést komoly kockázatok árnyékolják be A piacfelforgató bank december elején lépett a New York-i tőzsdére, és 1,6 milliárd dollár tőkét sikerült bevonnia az első nyilvános részvénykibocsátása során. A bank legnagyobb befektetői között olyan piaci nagyágyúk is vannak, mint a Berkshire Hathaway, a Tencent és a Sequoia Capital. A Warren Buffetthez köthető...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés