Előfizetői tartalom

Trendforduló a hitelezésben?

A koronavírus-járvány előtt jellemző kedvező makrogazdasági helyzet és alacsony kamatkörnyezet, valamint a járvány nyomán meghozott gazdaságélénkítő intézkedések hatására a hitelezésben tapasztalható ciklikus kockázatok szintje egyelőre alacsony, de fokozatosan emelkedik több európai országban, így Magyarországon is. A hazai ingatlanárak emelkedése és a hitelállomány bővülése európai összehasonlításban is kiemelkedő volt az elmúlt években. Habár jelenleg jelentős pénzügyi stabilitási kockázatok nem láthatók, a trendek fennmaradása esetén más országokhoz hasonlóan hazánkban is már középtávon az anticiklikus tőkepuffer aktiválása lehet szükséges.

Az elmúlt években nemzetközi szinten és hazánkban is dinamikus ingatlanár-emelkedés és hitelkiáramlás volt megfigyelhető. Az ingatlanpiaci folyamatok és kockázatok alakulása szoros kapcsolatban áll a hitelpiaci rendszerkockázatok alakulásával is. Az ingatlanpiaci folyamatok, és különösen az ingatlanárak ingadozása a piaci szereplők vagyoni helyzetén és a pénzügyi intézmények...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés