Előfizetői tartalom

Remekül van a magyar Raiffeisen

Portfolio
Érthető az orosz-ukrán háború miatti felfokozott hangulat, de a Raiffeisen hazai leánybankját semmilyen értelemben nem érintik ennek közvetlen hatásai. A vállalati hitelpiac kilátásai mellett erről is beszélt a Portfolio-nak adott interjújában Kementzey Ferenc, a bank vállalati vezérigazgató-helyettese. A szakember szerint a kedvezményes hitelprogramokon túl az alacsonyabb kamatozású devizafinanszírozás és a meglévő forrásokból való növekedés is felértékelődik idén a vállalatoknál, amelyek számára a legnagyobb kockázatot most a megugró infláció és az energiaárak emelkedése fogja jelenteni.

Osztrák anyabankjánál beragadt betéte miatt lett inszolvens a magyar Sberbank, és a magyarországi Raiffeisent is az anyabankja, pontosabban annak jelentős orosz kitettsége miatt kezdték el félteni egyesek az elmúlt két hétben. Mit üzen az aggódóknak? Az orosz-ukrán háborúnak és a nyomában járó gazdasági szankcióknak szerteágazó hatásai vannak a vállalatok körében, így...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés