Előfizetői tartalom

Összejátszhatott az oroszokkal az egyik legnagyobb kriptotőzsde

Portfolio
A Binance kriptotőzsde Kelet-Európáért és Oroszországért felelős regionális vezetője a Reuters információi szerint az orosz pénzügyi hírszerzés képviselőivel találkozott Moszkvában. Az orosz hatóság állítólag azt akarta elérni, hogy a Binance ügyféladatokat adjon át annak érdekében, hogy „hatékonyabban tudjanak fellépni a pénzügyi bűnözés ellen.” Mindez Gleb Klostarev igazgató által az üzlettársainak küldött üzenetekből derült ki.

Az ügyet ismerő forrás szerint ez éppen akkor történt, amikor a Rosfin pénzügyi hatóság a bebörtönzött ellenzéki politikus Alekszej Navalnij szervezete által összegyűjtött több millió dollár értékű bitcoin után nyomozott. Navalnij később elmondta, hogy a szervezete, amelyet a Vlagyimir Putyinhoz köthető politikai körök korrupciójának leleplezésére hozott létre, később...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés