Előfizetői tartalom

Reszkethetnek a bankok, ha új kihívójuk megnyitja a titkos pénzügyi laborját

Portfolio
A nagy technológiai cégek már jó ideje próbálkoznak letörni a bankok hegemóniáját a pénzügyi életben, eddig kevés sikerrel. A Facebook és a Google próbálkozásai nem arattak maradandó sikert, és több szolgáltatásukat az indulás után röviddel beszántották. Velük ellentétben az Apple egyelőre kevés pénzügyi termékkel lépett a piacra, ám ezek ígéretesnek tűnnek. A techcégnél ráadásul egy félig-meddig még titkos projekt is segítheti az új, innovatív pénzügyi szolgáltatások kiépítését. Reszkethetnek a bankok?

Az Apple Pay, mint fejőstehén Az Apple 2014-ben lépett először a pénzügyi szolgáltatások piacára, és a legtöbb bigtech esetlen próbálkozásával ellentétben hatalmas sikert aratott. Az Apple Pay azóta nélkülözhetetlen részét képezi a cég szolgáltatási palettájának, amit az évi 70 milliárd dolláros árbevétel is jól mutat. Az Apple Pay egy digitális tárca és mobilfizetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés